Wie is Jessica Benjamins

Wie is Jessica Benjamins

Drie elementen die centraal staan in de kunstwerken van Jessica Benjamins zijn: kinderlijke fantasie, prikkeling van de binnenwereld en een gevoel van herkenning. De kinderlijke fantasie wordt door Jessica vertaald in haar werken door een tafereel te creëren dat je meevoert naar een wereld zoals een kind die zou beleven, of die misschien wel je eigen innerlijke kind weer naar boven haalt. De eenvoud en de onbevangenheid waarmee een kind de wereld om zich heen beleeft, is een kracht die de mens in deze wereld nodig heeft. In deze huidige tijd zijn we namelijk meer dan ooit verbonden met de wereld om ons heen. Door bijvoorbeeld sociale media weten we wat er in de wereld gaande is.
In de hedendaagse kunst wordt hierop gereageerd, maar het is ook belangrijk om het menselijk verlangen naar eenvoud, harmonie en verbondenheid met jezelf als individu, aandacht te geven. Wanneer deze 21-eeuwse ‘Sehnsucht’ gevoed wordt, zal de binnenwereld van de mens weer in beweging worden gebracht. Deze verbinding met het gevoel zal dan weer ruimte bieden voor creativiteit.
Als kunstenaar streeft Jessica ernaar om dit gevoel van herkenning en verbinding met jezelf, maar ook met de natuur, door middel van haar kunstwerken naar de mensen over te brengen.

Waarom klei?

Klei doet wat mijn hart wil en zorgt dat wat het hart wil, vormgegeven tot leven komt. Klei voelt koud aan. Toch kan het mij warmte, diepe dankbaarheid en vreugde geven.​
Vaak werk ik met wat grovere klei, omdat mijn werk vaak groot uitpakt. De omgeving in Ommeren, met veel ruimte om me heen, inspireert mij dagelijks om mijn mouwen op te stropen en aan de gang te gaan.

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Met mijn handen in de klei van mijn moestuin. En dan koken met producten die ik zelf heb gezaaid en geoogst.  Het kan me nooit snel genoeg voorjaar worden, zodat ik heerlijk aan de gang kan gaan met het zaaigoed. Genieten van hoe alles tot leven komt. Het moment dat ik kan oogsten en er iets lekkers mee kan creëren. Tot ver in de winter van mijn eigen landje te kunnen eten.​

Ik hou niet alleen van de natuur, maar ook van mensen. Ik geloof in het goede van de mens.
Zoek graag verbinding en draag waar nodig graag bij aan ieders benodigdheden. De liefde voor en met elkaar is waar ik voor ga.